ساخت نازکترین عنصر حسگر IR با کمک فناوری نانو توسط یک شرکت سوئدی انجام شد و این شرکت دستاوردی نو در زمینه استفاده از فناوری نانو در توسعه حسگرها بدست آورده است .
شرکت سوئدی JonDeTech با بهرهگیری از فناوری نانو اقدام به ساخت نازکترین عنصر حسگر IR جهان کرده است . ساخت این عنصر حسگر IR با استفاده از پلاستیکها انجام شده است . این امر امکان تولید این حسگرها را در صنعت بوردهای مدار چاپی فراهم کرده است ؛ بنابراین میتوان گفت این شرکت دستاوردی تازه در زمینه استفاده از فناوری نانو در توسعه حسگرها بدست آورده است .
جزئیات خبر ساخت نازکترین عنصر حسگر IR
این دستاورد نوین شرکت JonDeTech باعث توسعه و پیشرفت حسگرهای کوچکشده به منظور نظارت بر طیف گستردهای از فعالیتها شده است . با استفاده از این فناوری نوین میتوان فعالیتهای مختلف مانند گازها را رصد کرد . JonDeTech با استفاده از تخصص و مهارت خود در نانو فناوری موفق به ساخت عنصر حسگر IR ، که به آن Leif Borg میگویند ، شده است .
مدیر عامل شرکت سوئدی JonDeTech ، Leif Borg را بعنوان نازکترین عنصر حسگر جهان معرفی کرده است . شرکت JonDeTech کار خود را بعنوان یک پژوهش تحقیقاتی در دانشگاه اوپسالا آغاز کرد و با تولید و توسعه یک حسگر IR ( Thermopile ) در بستر پلاستیک با پیکربندی عمودی کار خود را به سرانجام رساند .
هدف از این پژوهش ، ساخت نوع جدیدی از حسگرها بود ؛ حسگرهایی که کوچکتر، قویتر و مقرون به صرفهتر از فناوریهای معمول باشد . یک پیش شرط ارائه شده توسط مسئولان این شرکت سوئدی که موفقیت تجاری قابل قبولی را ایجاد کرد این بود که عنصر حسگر باید بسیار نازک باشد . با استفاده از فناوری نانو ، ضخامت این عنصر حسگر به ۰٫۱۷ میلیمتر رسید . مسئولان این شرکت که موفق به ساخت نازکترین عنصر حسگر IR شدند ، بیان کردند : ” تا جایی که ما اطلاع داریم و میدانیم این قطعه باریکترین عنصر حسگری جهان است ” . نکته اصلی در ساخت این حسگر ، استفاده از پلاستیک بعنوان بستر است . بدلیل دارا بودن پایه پلاستیکی ، این عنصر حسگری را میتوان توسط تولید کنندگان بوردهای مدار چاپی در حجم زیاد تولید کرد .
خلاصه خبر ساخت نازکترین عنصر حسگر IR
شرکت سوئدی JonDeTech قطعهی جدیدی عرضه کرده است که میتواند توسط تولید کنندگان بوردهای مدار چاپی با حجم بالا تولید شود . ادعا شده است که این قطعه ، نازکترین عنصر حسگر IR در جهان است .
منبع خبر : پایگاه خبری فناوری نانو ایران ( news.nano.ir )
تاریخ انتشار خبر : ۲۲ آبان ماه ۱۳۹۹
کد خبر : ۱۸۵۵